Graphius plaatst 3350 zonnepanelen en zet verder in op duurzame productie

In het bijna 100 jarig bestaan van Graphius heeft het bedrijf steeds aandacht besteed aan het milieu en duurzame ontwikkeling. Ook nu bewijst Graphius zich met een enorme investering van 900.000 euro om de impact van de productie nog verder te minimaliseren.

Nog voor eind dit jaar zullen op de daken van Graphius Gent en Graphius Brussel meer dan 3350 zonnepanelen geïnstalleerd worden welke samen voorzien in 20% van de totale elektriciteitsbehoefte van Graphius. Een enorme aanwinst voor zowel het milieu als het bedrijf, die steeds op zoek is naar ecologische initiatieven die in de toekomstgerichte geest van het bedrijf passen.

Die forse nadruk op milieuvriendelijkheid en duurzame ontwikkeling toont zich in het bekomen van verschillende milieulabels en actiepunten rond ecologie. Zo zijn ze bij Graphius enorm trots op hun CO2-neutraal label. Een label die enkel toegekend wordt aan bedrijven die actief bezig zijn met klimaat acties. Bedrijven met het CO2-neutraal label zijn actief bezig met het berekenen, verminderen, compenseren en communiceren van hun globale klimaat impact.

Om dit indrukwekkend project te realiseren slaat Graphius de handen in elkaar met Go Solar, een bedrijf uit Waasmunster die al sinds 2008 actief is in het leveren van groene stroom.